Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten in Voorthuizen

Zaterdag 1 juli vertrok de bus om 9 uur ’s morgens naar Voorthuizen waar die dag het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten 2017 werd gehouden. Het kampioenschap waar in de ochtend/middag werd gestreden om de o zo begeerde “Hij was maar een Clown” bokaal en in de avond om de felbegeerde titel Nationaal Kampioen Dweilorkesten.

Rond 11 uur verzamelden alle bands zich in Het Trefpunt waar ze werden ontvangen met een lekker bakje koffie/thee en tevens voorgesteld aan hun bandbegeleidster. Voor Feestkapel De Blaasbalgen was dat Mandy, zij was tijdens het NKD2014 ook onze bandbegeleidster en dit was prima bevallen voor beide.

Mandy begeleidde De Blaasbalgen naar de plek waar ze hun eerste setje gingen spelen. Met weinig publiek en in de regen maar dat maakte voor De Blaasbalgen niet uit, was het toch ook wel even lekker om het eerste setje zo warm te kunnen spelen. De volgende 4 setjes bevonden zich op en rondom het Bunckmanplein. Het publiek wat zich op de diverse terrasjes had gesetteld, kon elk setje andere muziek verwachten van De Blaasbalgen. Met de verschillende setjes maakten De Blaasbalgen er weer een groot feest van, met veel interactie met het publiek maar ook met hun vele moves en bekende muziek!

Na het avondeten welke ook weer goed verzorgd is door de organisatie van het NKD kwam de prijsuitreiking. Met 152,5 punten eindigde De Blaasbalgen op een mooie 5e plaats. Daarna was het tijd om terug te keren naar de bus. Bij de bus heeft de voorzitter nog een toespraak gehouden over hoe leuk deze dag was en sloot zijn toespraak af met de zin: De voorzitter is tevreden, de jury nog niet helemaal!

Chantal Vermeer

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *