Dodenherdenking Park Leeuwenbergh Leidschendam Voorburg

Ook dit jaar verzorgden De Blaasbalgen de muzikale begeleiding van een tweetal herdenkingsbijeenkomsten op deze 4 mei. Een compleet andere sfeer en muziekkeuze dan we normaliter gewend zijn maar het is bijzonder en waardig dat wij ook op deze wijze onze bijdrage kunnen leveren aan deze nationale herdenkingen.

In Park Leeuwenbergh is het, als wij aankomen, nog erg rustig. De laatste hand wordt gelegd aan de inrichting rond het herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de tien militairen van de 13e Batterij Luchtdoelartillerie die op 10 mei 1940 bij de verdediging van vliegveld Ypenburg zijn gesneuveld. Onder commando van luitenant Maduro vochten de militairen in en om Huize Dorrepaal. Stoelen voor de genodigden, vlaggen halfstok, microfoon voor de toespraken. Militairen stellen op en ondertussen spelen wij onze koralen. Langzaam wordt het drukker. Na de speech en de kranslegging van de burgemeester is er de kranslegging namens de buurtvereniging en de vertegenwoordigers van defensie en de veteranen.

Na het taptoesignaal, de twee minuten stilte en het Wilhelmus, is het opbreken en weer terug naar “De Vrolijke Noot”. Hier wordt de tijd door diverse leden erg nuttig besteed. De stofzuiger scheurt door de bus, met enkele rode hoofden tot gevolg, en de kledingvoorraad van de vereniging wordt uitgezocht en geïnventariseerd. Hierdoor kunnen we ook de komende maanden weer genieten van de faciliteiten die deze vereniging ons biedt!

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *