Carnaval in Leidschendam

Sleutel overdracht op het stadhuis

Er was eens heel lang geleden een Prins en Prinses, oh nee dat is een heel ander verhaal.
Vanmorgen om 9.00 waren De Blaasbalgen wederom te gast op het gemeentehuis in Leidschendam-Voorburg voor de sleutel- en hameroverdracht van de burgemeester en wethouder aan Prinses Opperfop van Zwabberdam en Prins Barry van Gaandrië. Na diverse polonaises gestart door de jeugd en gevolgd door de raden van 11 was het woord aan prins Barry, uiteraard kwam de Stompwijkse weg voorbij. Zoals we nu weten blijkt er in Gaandrië een afval probleem te zijn, fijn om te horen dat de wethouder bereid is om mee te denken om dit op te probleem op te lossen. Na het betoog van de Prins en het antwoord van de wethouder was het tijd om de hamer over te dragen. Hierna is het de beurt aan Prinses Opperfop om de microfoon over te nemen, ook zij haalde enkele problemen aan en vooral het ontbreken van een bouwloods blijkt de grootste uitdaging van De Damzwabbers te zijn. Ook over dit laatste probleem wil de burgemeester in 2017 in beraad. Na dit antwoord van de burgemeester werd de sleutel van Leidschendam overgedragen en was het tijd voor het overhandigen van de jaar medailles over en weer. Met een laatste polonaise en nummers van ons werd deze gezellige ochtend afgesloten.

Inmiddels hebben De Blaasbalgen de onderscheiding van Prins Aardbei en Page Benjamina ook mogen ontvangen. Een echte aardbei en een mooie jaarbutton. Deze button heeft het prinsenpaar ook al meerdere malen overhandigd aan diverse mensen en niet te vergeten de burgemeester en wethouder van Leidschendam-Voorburg.

Optocht, te waterlating en prijsuitreiking

Na een korte ritje met de lekker verwarmde bus van het gemeentehuis naar het Damplein was het tijd voor een setje bij de bakker. Ook dit jaar verzorgde Bakkerij Remmerswaal weer voor echte Blaasbalgen-bollen met hierop ons eigen echt prinsenpaar. Een ware traktatie op deze koude dag, hartelijk dank hiervoor. Hierna door naar de hoek van de Damlaan om het wachtende publiek te vermaken met onze muziek. Na een paar nummers kwam de optocht langs met tot onze verbazing de Prinses en haar page van De Damzwabbers midden in de optocht. Later bleek dit een oplossing voor de defecte geluidsinstallatie te zijn. De optocht was weer gezellig, goed hoorbaar en leek langer als andere jaren.

Na de optocht verplaatsten wij ons naar de sluisjes waar de jaarlijkse doop van de Prinses en Page in de vliet was. Na een paar nummers aan de waterkant was het alweer tijd voor het jaarlijke geknal. Met een paar flinke knallen werd de Prinses met haar Page onder gedoopt in de Vliet. Wat zal dat koud zijn met deze temperaturen. Ondertussen speelden wij een paar leuke nummers en werd er door de raad van 11 een polonaise gelopen op een klein stukje vlonder. Toen de Prinses en page weer veilig op de kant stonden, zat het er voor ons weer op bij de sluisjes. Tijd om op te warmen en wat te drinken.

Aangekomen in Grandcafe Imperium hadden we even de tijd om op te warmen en wat te drinken, hierna hebben we nog een setje gespeeld als opwarmer voor de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking was het tijd om onze instrumenten in te pakken en te vertrekken richting Brabant voor het vervolg van ons carnavals-weekend.

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *