Bierfeest Hilversum

Het is vrijdag 6 oktober en op de agenda staat “Bierfeest Hilversum”. Wat staat ons nu te wachten?

 

Om 17:30 uur vertrekken we, met Koos aan het stuur, richting Hilversum. Daar aangekomen blijkt dat we bij “Herensociëteit de Unie” ons kunstje mogen doen. Een monumentaal pand uit de vorige eeuw met grote zalen en “alleen” een groot herentoilet. Wij mogen onze instrumenten uitpakken in de biljartzaal en het duurt niet lang of de eerste klanken schallen in de aansluitende lege zaal met lange tafels en banken. De heren staan geanimeerd aan de bar en netjes in het pak met de clubdas om hun netwerk te vergroten. Sommigen hadden zich aangepast aan het thema van deze avond en zo komt het voor dat er ook enkele Lederhosen en Tiroler hoedjes voorbijkomen. Achteraf blijkt, dat dit wel dé feestgangers van de club zijn!
De eerste set is altijd wat wennen. Wat spelen wij en hoe reageren zij! Maar goed het komt langzaam los en het “hoedje” gaat voorop in een schoorvoetende polonaise. Los komt het echt na de eerste maal Rosamunde. Zeg maar, het lijflied van de club.

 

Hierna gaat iedereen aan de lange tafels met grote bierpullen en wachten op de Sauerkraut mit Bradwurst. De Beilagen zijn dan weer een vreemde combi, friet, sla en appelmoes. Ach ieder zijn meug, maar het gaat er allemaal goed in. In onze pauze kunnen wij ook aan de “drank” dat is prima geregeld en er ontbreekt ons aan niets.

 

Zo spelen we nog twee setjes met een steeds geanimeerder publiek, maar Rosamunde is toch wel de topper, zelfs met zang, wat je heel lang kunt volhouden! Goede greep Theo!! Wij krijgen ze op de tafels en banken en we houden ons hart vast. Maar gelukkig het gaat allemaal goed!

 

Het is tien uur en ons optreden zit erop. Nog nagenietend van alles wat we hebben meegemaakt rijdt Koos de bus achteruit van “onze” parkeerplek en gaan we, met een mooie ervaring rijker, richting Leidschendam. Morgen weer aan de bak. Play Inn met Frank van der Poel en Michel Guldenmundt. Ook dit zal weer een prima ervaring zijn.

Karel Boers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *