100 jaar Tuinvereniging Eigen Arbeid Wassenaar

De bloemetjes buiten!

Op deze zaterdagmiddag togen wij naar ATV Eigen Arbeid, oftewel de volkstuinvereniging aan de noordkant van Den Haag. Deze vereniging viert met een groot feest haar 100! jarig bestaan. En… waar een feestje is mogen De Blaasbalgen niet ontbreken! Dankzij onze leadtrompettist Kees waren we uitgenodigd voor diverse vrolijke noten.

Direct bij aankomst viel de gemoedelijkheid en de prachtige plek op. Zo dicht tegen de stad en een drukke (snel)weg maar toch overal keurig onderhouden groen, enkele uitzichten op de omliggende polder. We troffen een gezellig ingerichte feestplek onder de bomen met dieren, een (mini)podium, haringkar, ijskar, etc… en daarmee een leuke feestbasis gelegd!
Onder de regisserende leiding van Kees zetten wij onze eerste noten aan. De tuineigenaren namen er een drankje op en er werd een klein dansje gewaagd.

In setje 2 volgde meer voetjes van de vloer en een heuse polonaise over het gazonnetje. Daarna was het voor De Blaasbalgen tijd voor een veldexcursie: De nieuwe paddenpoel, IJsvogelwand en natuurlijk de tuin van onze trotse Kees werden bewonderd. Scherpe graskantjes, bloemetjes, sfeervol tuinhuis, wat een prachtig plekje! Door de buren werd Kees uitgebreid geprezen, altijd voor iedereen beschikbaar om te helpen!

Na dit bezoekje werd het tijd voor ons laatste setje. Aansluitend werd het stokje overgenomen door een ander gezelschap. Het bleef ongetwijfeld nog lang gezellig! Dank voor de uitnodiging. We hebben een lekker stukje muziek gemaakt voor gezellig publiek.

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *