Zeskamp Ter Heijde aan zee

Op zaterdag 30 juni stond voor De Blaasbalgen het allerlaatste optreden voor de zomervakantie op de agenda.

Dit keer een optreden in Ter Heijde (aan zee). Met het zonnetje hoog aan de hemel, een koel briesje en een korte broek waren het de ideale voorwaarden voor een gezellig optreden.

Allereerst speelden De Blaasbalgen 2 setjes tijdens het 6-kamp, daarna was het tijd voor de prijsuitreiking in Het Vrondel. Voor mensen die Het Vrondel niet kennen, dit is het dorpshuis in Ter Heijde waar de meest gezellige activiteiten plaats vinden.

Er werd met alle nummers meegezongen en meegedanst. Na 2 setjes was het voor De Blaasbalgen weer tijd om te vertrekken naar Leidschendam.

10 Juli is onze laatste repetitie voor de zomervakantie. Vanaf 21 augustus zullen De Blaasbalgen de repetities weer oppakken.

2 september staat het eerste optreden op de agenda, namelijk het Ommer Bissingh Dweilfestival.

Fijne vakantie!

Notenkrakerfestival Zevenbergen

Notenkrakers zomerfestival

 Zondag 24 juni 2018, op naar het Notenkrakers Zomerfestival in Zevenbergen! Na de Moerdijkbrug rechtsaf, op naar het oude centrum met onze bus! Het plaatselijke dweilorkest De Notenkrakers organiseerde voor de 17e maal het dweilfestival. Maar liefst 35 deelnemende feestbandjes in de wedstrijd- en leutklasse zorgden voor een bonte verzameling aan kleding en muziekstijlen. Voor ons deze keer net geen korte broek (ca. 20 graden en een zonnetje) maar wel de vertrouwde blauwe tegeltjesoutfit.

Voor De Blaasbalgen bestond de middag uit een 3-tal setjes muziek op verschillende plaatsen in het centrum.  We begonnen rustig bij een enkele kroeg met een terrasje vol toeschouwers. De 2e set speelden we in de straat bij het organisatiebureau, waar tal van mede-muzikanten onze toehoorders waren. Zoals vertrouwd zijn De Blaasbalgen altijd op creatieve wijze aan de wandel, een solo hier een rijtje daar… als je voor het publiek speelt loop je de jury-tafel weleens voorbij zullen we maar zeggen. Tip voor de organisatie: voorzie het juryteam volgend jaar van wat draaistoelen dan kunnen we ook daar een draai aan geven!

Het laatste podium voor onze nieuwe set was de markt. Een heus podium en inmiddels vele muzikanten hier verzameld. Wat een gezellig sfeertje met alle terrassen er omheen. De ideale arena! Breeduit gingen we los, het publiek met behulp van ons spandoek in The Bannerman, ook uit volle borst meezingend. Ondanks enkele afwezigen ( Jasmijn heel veel beterschap! ) hebben we heerlijk gespeeld. We feliciteren De Feesttoetters , RODL en de Drumgabbers met podiumplaatsen, wat brachten jullie ook een lekker sfeertje!

Tot slot natuurlijk onze vertrouwde Willem die ons rond 20.00uur weer veilig in Leidschendam bracht en Fons waar we weer de nodige foto’s en filmpjes aan te danken hebben. Bedankt mannen!

Taptoe Almelo

Vandaag was het zo ver, een optreden wat al ruim een jaar op de agenda stond en waar De Blaasbalgen veel zin in hadden. We reisden af naar Almelo om daar vooraf aan de taptoe de sfeer er alvast goed in te brengen. Dit lukte in de bus ook al aardig, zeker toen Wim bij binnenkomst toegezongen werd voor zijn verjaardag was het feest helemaal compleet. De traktatie was heerlijk; Wim, dank je wel!

Na een flinke rit waren we aangekomen in Almelo waar de organisatie had gezorgd voor een goede ontvangst met broodjes, fruit en drinken. Om 18.00 mocht het publiek naar binnen en zijn wij gaan spelen. Eerst even een nummertje bij de frietkar waar heel veel showcorpsleden een vette bek aan het halen waren, daarna snel het veld op om daar te gaan spelen. Taptoe Almelo wordt gehouden in het Polman Stadion waar Heracles speelt, alleen spelen ze daar op kunstgras dus dat was voor De Blaasbalgen we even wennen. Maar zoals gewoonlijk passen wij ons snel aan en werd het publiek opgezocht. Diverse oude en nieuwe nummers passeerde de revue, vandaag ook weer de première van een nieuw nummer “Lemon Tree” wat ook goed werd ontvangen. Bij taptoes zit altijd publiek wat van muziek houdt dus wat is er mooier om voor te spelen. Dit merkte we ook wel want bij veel nummers reageerde het publiek snel. Na een klein uurtje spelen sloten we af met “Het kleine café aan de haven” en was het veld en de tribune klaar voor de showcorpsen.

Na afloop stond er een lekker koud afzakkertje en nam mening Blaasbalg de tijd om ook een vette bek te halen. Ook hadden we nog even de tijd om te genieten van een aantal showcorpsen, leuk om dit ook weer is te zien. Menig oud bekende kwam nog even gedag zeggen en toen was het al weer tijd om terug te gaan. Het einde van de taptoe hebben we niet gezien omdat het nog 2 uur terug rijden was. Bij aankomst was de bus vlug gelost en ging een ieder huiswaarts.

Wim weer super bedankt dat je ons wilde rijden, wat is het toch fijn dat als je klaar ben met optreden alles klaar staat en je zo heerlijk in de bus kan ploffen die je weer terug brengt naar Leidschendam.
Als laatste nog even een bedankje aan Eelco, fijn dat je ons op de grote trom weer kon helpen!

 

Avondvierdaagse Zoetermeer

Het is een zwoele avond als De Blaasbalgen op 31 mei naar Zoetermeer afreizen om daar de avond 4-daagse luister bij te zetten. Dit keer zit Richard achter het stuur en hij weet de bus behendig op de Markt in Zoetermeer te parkeren. De instrumenten worden uitgepakt en het is wachten op de eerste lopers. Het is een gezellige boel op het plein waar veel deelnemende scholen een tafel hebben staan met bloemen, medailles en diploma’s. We hebben drommen wandelaars binnen gespeeld en een gezellig sfeertje gecreëerd met onze muziek. Aan alle gezelligheid komt dan uiteindelijk een eind en ook voor ons. Inpakken en wegwezen.

We kunnen terugkijken op een gezellig avondje muziek maken.

Luilakactie Ackershof

Zaterdagnacht om 6 uur ‘s morgens gaat de wekker bij alle blaasbalgen. Vandaag staat het optreden Luilakactie op de agenda. Het jaarlijks terugkomende evenement waarbij hoe vroeger je komt winkelen, hoe meer korting je krijg het idee is. Om klokslag 8 uur waren de eerste gezellige noten al te horen van feestkapel De Blaasbalgen. Voor elke winkel werd er een stukje gespeeld en daarna wandelden De Blaasbalgen weer door naar de volgende winkel. Nadat we alle winkels hadden gehad was het dan eindelijk tijd voor koffie. Na een paar minuten was het tijd voor ronde 2. Weer liepen we langs alle winkels en speelden we overal een een liedje. Bij de brasserie mochten we zelfs nog even binnen spelen. Om 10 uur werd de laatste noot geblazen en was het weer tijd om terug te keren naar Leidschendam.

 

Go Stores Roosendaal

Vandaag waren we voor MAC Entertainment weer aanwezig bij de Go Stores in Roosendaal. Vorig jaar hebben we hier ook gespeeld en de organisatie (in handen van (www.broekiesentertainmentgroup.nl)) was zo tevreden dat ze ons graag weer terug zagen.

 

We begonnen ons eerste setje voor de BCC en zo liepen we langs een aantal winkels om steeds overal onze muzikale klanken ten gehore te brengen. Het publiek wat bij de Go Stores komt, is erg doel gericht dus is ook helaas weer snel weg. Toch blijft het leuk om te zien dat mensen altijd even blijven staan om naar onze muziek te luisteren. Na het eerste setje was het tijd om even wat te drinken iets wat met deze warmte erg welkom was. De KFC deed ook weer goede zaken met De Blaasbalgen in de buurt want menig Blaasbalg ging daar even lunchen. Ook het 2e en 3e setje begonnen we weer op het stukje bij de BCC om daarna over te steken en aan de andere kant de winkels te bezoeken. We eindigden steeds bij de partytent en het springkussen die aanwezig waren om daar de kinderen nog even te vermaken en van een glittertattoo en een suikerspin te voorzien.

 

Ik wil nog even de dames van onze trompetsectie een pluim geven, vandaag hebben ze zeker hun “mannetje” gestaan. Ook Bert als ad-interim muzikaal leider verdient een grote pluim; ga er maar even aan staan om geheel onverwachts ook dit weer in goede banen te leiden.

 

We bedanken de Go Stores voor de uitnodiging en broekiesentertainment voor de goede verzorging. En wie weet tot een volgende keer.

 

Dodenherdenking Park Leeuwenbergh & Yarden Oud Rijswijk

Traditiegetrouw verzorgden De Blaasbalgen de muzikale begeleiding van een tweetal herdenkingsbijeenkomsten op deze 4 mei. Het muziekboekje met koralen in plaats van de feestmuziek, het blijft voor ons allemaal bijzonder om op deze wijze onze bijdrage kunnen leveren aan deze nationale herdenkingen.

In Park Leeuwenbergh is het, als wij aankomen, nog erg rustig. De laatste hand wordt gelegd aan de inrichting rond het herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de tien militairen van de 13e Batterij Luchtdoelartillerie die op 10 mei 1940 bij de verdediging van vliegveld Ypenburg zijn gesneuveld. Stoelen voor de genodigden, vlaggen halfstok, microfoon voor de toespraken. Militairen stellen op en ondertussen spelen wij enkele koralen. Het korte programma wordt met militaire precisie doorlopen met als gevolg dat er tijd over is en alle aanwezigen, nog voor het taptoesignaal, een flink aantal minuten extra in stilte genieten van de fluitende vogeltjes in de buurt. Na de speech en de kranslegging van de burgemeester is er de kranslegging namens de buurtvereniging en de vertegenwoordigers van defensie en de veteranen.
Na het taptoesignaal, de twee minuten stilte en het Wilhelmus, is het opbreken en weer terug naar “ de Vrolijke Noot”.

Diverse leden besluiten een stukje te lopen en vervolgens neer te strijken op het terras aan de sluis. Een heerlijk plekje op deze zonnige middag.
Aansluitend brengt Willem ons met de bus naar Begraafplaats Oud Rijswijk.

Op de begraafplaats Oud Rijswijk staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Slag om Ypenburg en gefusilleerde bij spoorwegovergang ‘t Haantje.
Wij spelen op de begraafplaats waar de plechtigheid begint. Rond 18:30 uur spelen wij diverse koralen en wordt er kort gesproken door directievoorzitter van Yarden, Ron Bavelaar. Hij maakt in zijn speech een krachtige link tussen de actualiteit en de gebeurtenissen in de oorlogsjaren.
Ook Wieteke van Dort verzorgt enkele liederen. Dit jaar verzorgt onze John het taptoesignaal. Na twee minuten stilte volgt het Wilhelmus. Enkele kransen en bloemstukken worden neergelegd. Ter afsluiting spelen we enkele koralen tijdens het defilé langs het monument.

Koningsdag Doorn

Koningsdag, de dag waarop alle oranje slingers, oranje t-shirts, strikjes en stropdassen weer de kast uitkomen en heel Nederland oranje is; natuurlijk is dat ook zo bij De Blaasbalgen. Met alle oranje attributen en een bus met oranje haarlak vertrokken we in de ochtend richting Doorn. Aangekomen in Doorn konden we eerst langs Josette die klaar stond met de oranje haarlak en toen de meeste waren voorzien van oranje lokken konden we vertrekken naar het veld waar op dat moment heel Doorn aanwezig was.

Springkussens, een rommelmarkt, de scouting, de brandweer en nog veel meer andere activiteiten waren er op het terrein te beleven en dit alles met natuurlijk de gezellige en sfeervolle muziek van De Blaasbalgen. Naast ons standaard repertoire ging vandaag “Het begon ooit met een bosje rode rozen” in première. Wat een onwijs leuk nummer. (Mocht u het nog niet gehoord hebben, het filmpje staat ondertussen op YouTube en bij de foto’s op onze website). Na diverse setjes op het veld tussen de rommelmarkt te hebben gespeeld, speelden we het laatste setje speciaal voor de toilet mevrouw die uit Leidschendam bleek te komen en daarna nog een toegift alle mensen die op het terras zaten. Zo leuk om te horen dat mensen niet willen dat je stopt met spelen en elke keer vragen om nog een liedje! Na het laatste setje nog een welverdiend laatste drankje en snel weer terug naar Leidschendam. Het was wederom een gezellig optreden.

 

Kees Guldenmundt benoemd tot “Lid van Verdienste”

Ere wie ere toekomt!

Gisterenavond was niet zomaar een repetitie van De Blaasbalgen, onder valse voorwendselen was zeer gewaardeerd oud-lid Kees Guldenmundt naar De Vrolijke Noot gelokt.

Kees is meer dan 18 jaar lid geweest van onze overkoepelende vereniging Stompcity Music en heeft al die tijd zijn steentje meer dan bijgedragen. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de logo’s op de grote trom en achterzijde van de kleding maar ook de omslagen van de eerste clubbladen komen van zijn hand.

Buiten dat is Kees iemand die altijd voor een ander klaar staat, van een wijntje en een sigaartje houdt en in 18 jaar heeft hij niet meer dan 5 optredens gemist.

De vereniging wil hem dan ook graag bedanken voor zijn inzet als lid vanaf het eerste uur, als opleider van vele muzikanten en als betrouwbare blazer van de upper-upper-lead partijen.

Gezien dit alles is er met veel waardering besloten om Kees Guldenmundt zeer verdiend te benoemen tot “Lid van Verdienste”!

Gisterenavond was het dan zover, aan de bar verzamelden zich enkele Blaasknarren, oud-leden en Kees wist nog steeds helemaal van niets. Kees werd uitgenodigd om naar voren te komen en tezamen met zijn opvolgster Alissa haar inschrijfformulier in te vullen. Alissa, welkom bij De Blaasbalgen! Hierna volgde de uitreiking van de oorkonde en het onthullen van het schild. Kees was zichtbaar verrast door al deze verrassingen.

Natuurlijk heeft hij ook nog een laatste maal zijn nootjes meegeblazen, waarna we met een rood wijntje de succesvolle avond hebben afgesloten aan de bar.

Bloemencorso Hillegom

Daar staan we dan in onze witte polo en lange broek, klaar om af te reizen naar Hillegom. Mooi mis, er is geen druk genoeg in de bus. Een luchtslang onder de stoel is losgeraakt en dat maakt een stevig kabaal. Met toegesnelde hulptroepen is het euvel snel verholpen en vertrekken we met enige vertraging. De reis gaat voorspoedig tot we de grote weg verlaten. Dan staat heel Holland in de file richting het bloemencorso. Wim weet de bus aardig van de file af te houden maar dan lopen we toch eindelijk in Beinsdorp vast. Even na één uur komen we aan bij hotel Flora, onze thuisbasis voor vandaag. Snel uitpakken voor ons eerste setje in de zon. Al slenterend door de straat van hotel naar het pleintje bij de kerk, spelen we diverse muziekjes. Het is nog rustig. De trombones zijn, met Marco in hun midden, voor het eerst met 5. En dat is goed te horen! In de pauzes drinken we heerlijke drankjes in de zon ter verkoeling en om de dorst te lessen. Het wordt alsmaar drukker en drukker. De interactie met het publiek lukt ook dit jaar weer, nee we zijn het nog niet verleerd. Uiteindelijk moesten ook wij achter de dranghekken om het corso te laten passeren. Voor ons het teken om te stoppen en op huis aan te gaan. We hebben veel gespeeld en veel gelachen, kortom de kop is er weer af.

Voor de trouwe volgers van De Blaasbalgen, tijdens Koningsdag zijn wij in Doorn te bewonderen.

 

Karel Boers