Verjaardag Ria Koomen

Vandaag reisde De Blaasbalgen af naar Lisserbroek.

 

Ria Koomen de moeder van onze penningmeester Linda werd 70 jaar en dat moest gevierd worden. En een feestje bouwen dat kunnen ze daar wel!

De Bus werd door Willem weer netjes naar Lisserbroek gereden en tijdens de reis kwamen vele regendruppels naar beneden. Iedereen rekende al op een nat pak maar toen we uitstapten was het al weer droog gelukkig. Na alles uitgepakt te hebben liepen we naar het huis van de familie Koomen en met muziek van ons slagwerk maakten we onze opwachting in de tuin. De vuurkorf branden, het licht stond aan en een grote partytent aan het huis zorgde dat er voor iedereen een plek was om van de muzikale klanken te genieten. Vele gezellige nummers en een paar tranen trekker passeerde de revue. Ook werd lieveling nog voor de jarige gespeeld wat ze zeker waardeerde. Met het lang zal ze leven sloten we de 1e set af.

 

Voor de inwendige mens was goed gezorgd, een lekker warm soepje, kippenpoten en een lekker stokbroodje kruidenboter deden ons goed, ook de drank was goed geregeld. Na dat iedereen weer op temperatuur was gekomen hebben we nog 3 nummers gespeeld waar bij Linda nog diverse solo’s voor haar familie mocht spelen. Toen we klaar waren kwam er nog een verzoek van Ria, ze zou zo graag “het Dorp” nog willen horen. Uiteraard hebben we aan dit verzoek nog voldaan en zijn daarna weer snel terug gegaan naar Leidschendam.

 

Komende weken zijn wij weer veel te zien als Zwarte Pietenkapel De Blaasbalgen en dit kunt u uiteraard allemaal via de website en via Facebook volgen.

120 jaar Concordia Krimpen aan den IJssel

Te gast bij een 120-jarige

Al bijna een jaar geleden werden we gescout voor het jubileumfeest van de 120-jarige muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel. Vanavond was het zover. Met een heldere blik door de spiksplinternieuwe voorruit van onze bus reisden we af naar Krimpen om aldaar een opwarmertje en de afterparty van dit jubileumconcert muzikaal te verzorgen.

Het programma van de avond was groots aangekondigd en dat bleek volledig terecht. Allereerst was de plaatselijke sporthal omgetoverd tot een theater vol grandeur. Geen enkel spoortje van bloed, zweet en tranen, passend bij een sportveld, was er te bekennen. Vanavond stonden er passie, muziek en entertainment op het programma!

Terwijl de zaal open ging verzorgden De Blaasbalgen het muzikale opwarmertje. Vakkundig leidde John ons door de easy listening nummertjes waarvan we er voldoende in het brede repertoire hebben. Tegen de klok van achten gaven we een heel klein voorproefje van de afterparty, een feestnummertje werd ingezet en de inmiddels volgelopen zaal klapte en zong gezellig mee. Ons eerste klusje zat er op, tijd voor het echte werk! De jubilaris Concordia betrad het theater!

Wat volgde was een bijna 3 uur durend wervelend concert met prachtige muzikale werken en veelzijdigheid. De komische noot werd verzorgd door speaker Jochem van Gelder, diverse zangstukken door Meike van der Veer (bekend van The Voice seizoen 1) en de lokale vocalgroep Jade, een prachtig dansstuk, aanvullingen van het combo en natuurlijk uitgebreide muziek van de Melody Percussion Band en Fanfare van de jubilerende vereniging.

Ohh… we vergeten de man op de bloemenschoenen, de burgemeester, door Jochem van Gelder aangesproken met JU (kiezen tussen je en u is tenslotte ingewikkeld). Ook de burgemeester had een muzikale rol in de show: Summertime op de vleugel samen met de percussion band!

Zoals gezegd de muziek was van een uitstekend niveau maar het plaatje was compleet door de geoliede programmamachine. Vloeiende overgangen, korte wissels, leuke intermezzo’s, mooie lichteffecten en prachtige beamerbeelden. Menig ander amateurgezelschap kan hier heel veel van leren!

Na afloop waren De Blaasbalgen weer aan zet. 2 setjes pure feestmuziek schalden door de feestzaal. Tijdens het eerste setje genoten alle toeschouwers nog van onze klanken en na een korte pauze waren de echte diehards nog over. Het bleef nog lang onrustig in Krimpen…

Wij feliciteren de jubilerende muziekvereniging Concordia Krimpen aan den IJssel vanaf deze plek nogmaals met hun 120-jarig jubileum! Bedankt voor de uitnodiging en de geweldige muzikale show waar we deel van mochten uitmaken!

 

Marbella 2018 dag 5

Het is zondag, de finaledag van Marbella 4Days Walking. De weersvoorspellingen zijn zodanig slecht dat de organisatie heeft besloten de routes in te korten. Achteraf is het allemaal wel meegevallen. Een uurtje regen en daarna weer volop zonneschijn. Dit alles deerde de wandelaars niet. Het was wederom een groots festijn. Op de finaledag blijven meer wandelaars op het plein aanwezig en uitgedost met de mooiste kleding en gladiolen vieren zij hun feestje. Een aantal zelfs met hun 8e medaille. Wij spelen onze setjes, net als de voorgaande dagen afgewisseld met De Swing Dixielandband, totdat Hans Wohl op een stoel wordt geplaatst. Met vele medewerkers van de organisatie krijgt hij van ons een klinkende aubade, “I did it My Way”. Op dat moment komen er bij velen veel emoties los. Het is een ontlading van het al het werk dat gedaan is om Marbella 4Days Walking te doen zijn wat het is, een uniek en prachtig festijn! Vol met bedankjes en onze eigen emotie, wandelen we richting Hestia waar we op het Blarenbal nog een setje spelen. Het is prachtig om mee te maken dat je als feestkapel zoveel waardering krijgt. Terug wandelend naar het hotel zijn wij menigmaal de bekende Nederlander in Spanje. We gaan nog even eten en sommigen nemen nog een afzakkertje in de lobby van het hotel of in de Nederlandse kroeg Hestia. We kunnen terugkijken op een prachtig en geslaagd optreden in Marbella. Rest ons nog de koffers te pakken. Morgen gaan we weer vroeg uit de veren voor de reis naar Nederland met een fantastische ervaring rijker!

Karel

 

Marbella 2018 dag 4

Vandaag was het alweer de derde dag in het heerlijke zonnige en warme Marbella. Na een uitgebreid ontbijt werd er nog door een aantal blaasbalgen een baantje gezwommen in het zwembad of een wandeling gemaakt. Om 12 uur stonden de busjes klaar voor vertrek. Op het plein kwamen de wandelaars rustig binnen gewandeld en speelden wij afgewisseld met de swing dixies 4 setjes. Na de setjes was het tijd om weer terug te gaan met het busje. Vanavond hebben de Blaasbalgen een vrije avond. Morgen is het alweer de laatste dag van de Marbella 4 days walking. Het finalefeestje met aansluitend het blarenbal @hestia komen er dus aan!

Verder willen wij Fons en Willem bedanken, onze roadies. Zij zorgen er elke dag weer voor dat de grote instrumenten op de juiste locatie staan en dat alle optredens worden vastgelegd op film en foto. Mannen, grote klasse!!!

Chantal

 

 

Marbella 2018 dag 3

Het is vandaag vrijdag 12 oktober en we zijn alweer voor de 3e dag in Marbella.

Vanmorgen hadden we even vrij af en ging iedereen zijn eigen kant op. Een paar dappere Blaasbalgen namen een duik in de zee, andere gingen boodschappen doen voor de lunch en ook was er een groepje te vinden op de 7e verdieping van het hotel. Op deze verdieping is namelijk het zwembad van het hotel waar het ook heerlijk vertoeven was.

 

Om 12.45 stonden er 2 busjes voor ons hotel klaar om ons samen met “de swing dixielandband” naar het park te brengen. In de bus werd er al vrolijk op los gespeeld. Door een klein feestje van de gemeente moesten we het laatste stukje lopen. Aangekomen in het park begon “de swing dixielandband” weer met spelen en een half uurtje later mochten wij alweer. Het eerste setje is altijd lekker rustig beginnen, er is dan nog niet heel veel publiek maar al spelend wordt het steeds drukker. Steeds meer lopers komen binnen en het wordt steeds gezelliger. Na een half uurtje was het alweer tijd voor een wissel en mochten wij weer even pauzeren.

 

Zo ging ook dit weer deze dag afwisselend heen en weer tussen de Swing dixielandband en ons. Hoe verder de dag vordert hoe meer lopers er binnen zijn en hoe gezelliger het wordt. Het zonnetje deed goed zijn best en het water en drank vond dan ook weer gretig aftrek bij de wandelaars en muzikanten.

Tijdens het 2e setje werd de boel even stil gelegd en nam Linda namens “De Blaasbalgen Babes” het woord. Alle Dudes werden opzij geschoven en een aantal heren mochten ook hun instrument afstaan. De Babes hadden een leuk stukje muziek ingestudeerd met een stuk tekst op doek erbij wat erg leuk gebracht werd, ik zie de komende jaren nog uitdagingen voor diverse Babes. Dames; wij als Dudes zien deze act graag nog een keer deze dagen.

 

Na wat setjes heen en weer was het voor ons al weer tijd voor de laatste set van deze dag. Het publiek vraagt dan altijd om het nummer “De Woonboot” wat wij dan ook met veel plezier spelen. Deze keer met een speciale artiest op trompet, kijkt u maar is goed op de foto’s! Na nog een paar nummers gespeeld te hebben was het al weer tijd om in de busjes te stappen en terug naar het hotel te gaan.

 

Vanavond zijn we vrij en morgen staan we weer fris en fruitig klaar voor de volgende inhaal dag!

 

Mark

 

Marbella 2018 dag 2

Goedemorgen, dag 2!

 

Dag 2 in Marbella ging van start met een heerlijk rustig ontbijtje voor ons… buiten helaas een flink buitje en daardoor de hele stoet met wandelaars in poncho’s voorbij ons hotel, een extra motivatie om er in de middag een feestje van te gaan maken!

 

Goedemiddag! Vanaf het moment dat we aankwamen in het park trok de lucht open, de eerste wandelaars druppelden binnen, schoenen gingen uit en in de zon… Muziek aan!

Afwisselend met de Swing Dixies speelden we diverse setjes. Eerst even rustig inkomen, de lopers even de tijd geven om uit te puffen. Setje voor setje ging het feestgehalte omhoog, uit de wandeltassen kwamen de slippertjes en de voetjes gingen van de vloer.

Na 20 of 30km is het nog steeds prima springen, dansen, polonaise lopen en natuurlijk… ROEIEN! Wat een heerlijk openingsfeestje was dit!

 

Na het middagprogramma gingen we op zoek naar een fijn terrasje… en toen….weer muziek.. de Dixies hadden ons ook gevonden… als een soort voorgerecht zeg maar…

Tot slot stonden er vandaag nog 2 setjes op het sinaasappelpleintje. Niet vol met publiek maar wel met een leuke groep fanatiekelingen tetterden we van My Way naar The Sound of Music en Espana…

Lekkerrrr.. Tot morgen als het zonnetje de hele dag gaat schijnen!

 

Justin

 

De Blaasbalgen naar Marbella

We zijn weer in Marbella hoor! Al voor de derde maal!

Met een zeer korte nacht achter de rug, een bus en een vliegreis zit de eerste dag er zowat op. We hebben met elkaar wel weer wat ervaringen opgedaan. Ik zal het proberen te benoemen. Een koffer van 25 kg die uiteindelijk niet op de lijst is komen te staan maar na wat moeite gelukkig wel mee kon, een verkeerde naam op een ticket wat na wat rennen ook weer goed komt. Dan uiteindelijk het vliegtuig in. Weet u echt hoeveel beenruimte je daar hebt, maar ook de breedte van de stoelen is zodanig dat een flinke volwassen persoon daar goed klem in zit!! En wel twee en een half uur lang!! In Malaga aangekomen is de bus ver te zoeken maar eerlijk is eerlijk eenmaal in de bus gaat de reis heel comfortabel naar Marbella.  Een fantastisch hotel maar veel te vroeg om de kamers te betrekken. Dan maar een drankje en een hapje en wat boodschappen doen om de tijd te verdrijven. Eenmaal de sleutel in het bezit mogen we de kamers in en genieten van wat rust. In twee busritten gaan we naar het plein waar we de officiële opening van de vierdaagse mogen begeleiden. Een overvol plein met enthousiaste wandelaars en buurtbewoners krijgen we aan het zingen en dansen, kijk daar doen we het voor. Na dit succesvolle optreden vertrekken we van het plein en valt de groep uiteen in hotelgangers, drinkers en een klein groepje voor een late Tapas maaltijd. Terug in het hotel kunnen we terugkijken op een lange, vermoeiende maar geslaagde aankomstdag. Morgen wordt er gewandeld en zullen we in de middag de wandelaars muzikaal inhalen.

 

Karel

Laatste repetitie voor Marbella

Dinsdag 2 oktober was het alweer de laatste repetitie voor dat we naar Marbella gaan. Traditioneel spelen we dan nog vele nummers door en kijken of alles compleet is.

Vandaag was ook de uitreiking van de limited edition Polo van Marbella  2018. De eer ging dit jaar naar Prins Infra de 1e en page Josje To Go. Dit jaar zult u ons tijdens de reis herkennen aan de mooie oranje polo’s!

Ook De Blaasbalgen Babes hadden nog een verrassing in petto, als eerst werd Saskia (die tijdens Marbella invalt op de grote trom) opgenomen in het gezelschap, hiermee komen ze op de 44% gezelligste mensen van De Blaasbalgen uit (hun eigen woorden). Ook was er voor alle dames nog een armbandje met inscriptie.  Tot verbazing van de dames werd er in eens een ander nummer ingezet en bleek er ook van uit de heren kant een groepje gevormd te zijn De Blaasbalgen Dudes, de heren nu in dezelfde polo als de dames alleen dan in het lichtblauw steken lekker af tegen het mooie roze van de dames. U zult ons tijdens optredens dan ook af en toe in deze vrolijke kleuren zien.

 

Woensdag 10 oktober in alle vroegte vertrekken we richting Marbella in Spanje. U kunt alles via de website en Facebook blijven volgen zoals u van ons gewend bent.

 

Avondvierdaagse Oegstgeest

Wij lopen de 4 daagse….

Zo daar gaan we weer! Voor de 4e maal binnen 2 weken, deze keer op naar Oegstgeest voor de intocht van de avond4daagse. Deze keer zonder Willem en onze bus, grote koffers in auto’s, lastig parkeren.. juist ja, we weten weer waarom een bus zo fijn is.

Bij onze aankomst wordt het Boerhaaveplein door de vrijwilligers klaar gemaakt voor de intocht van de avond4daagse Oegstgeest met circa 480 deelnemende kinderen en ouders. Zodra de stoet in beeld komt starten wij met een openingssetje langs het kanaal, vlak voor het finishspandoek begeleiden we de laatste meters. Daarna schuiven we snel door (niet alleen de trombones) naar het plein. Grote toeters blijven veel bekijks trekken en we hebben dan ook veel kleine fans rondom de band staan.

Na een korte pauze starten we onze 2e set. Daarbij wordt meegedanst, gesprongen en de polonaise wordt ingezet. Een lekker sfeertje op deze vrijdagavond.

Bedankt aan het publiek voor de gezelligheid en natuurlijk de organisatie voor de uitnodiging!

 

Taptoe Valkenburg

Dinsdag 11 september mochten De Blaasbalgen in plaats van repeteren naar Valkenburg toe. Gelukkig was het Valkenburg in Zuid-Holland en niet in Maastricht want anders was het een lange avond geworden.
Aangekomen in Valkenburg mochten we bij de Hoogvliet parkeren en daar verzamelden ook de overige deelnemers van de taptoe: Jong DVS uit Katwijk en Laurentius uit Voorschoten. We moesten een kort stukje lopen naar de kerk, voor ons leek het wel een training van de Marbella 4 Days Walking, en hier op het plein was een klein taptoe terrein opgezet met zelfs een heuse tribune.

Nadat de plaatselijke harmonie met zangers alles afgestemd hadden mochten wij het publiek gaan opwarmen. Langzaam stroomde de tribune vol en men deed gezellig mee. Na ons eerste setje kwamen de andere 2 muziekkorpsen aan met de lampionnen optocht en stroomde het plein lekker vol. Hierna was het de beurt aan Jong DVS om hun show te laten zien en wij hadden de tijd om een drankje te nuttigen wat weer erg goed geregeld was door onze manager Bert. Na Jong DVS was het onze beurt weer om het publiek te vermaken. Met onze set en daarna een paar echt mee zingers kregen we het publiek volledig op onze hand. Hierna was het de beurt van Laurentius om hun show te tonen.
Als finale kwamen alle deelnemers op het veld en ook De Blaasbalgen marcheerde vrolijk mee op de muziek van Jong DVS. Na het taptoe signaal en het Wilhelmus verlieten alle korpsen na een bedankje van de organisatie het terrein. Helaas blijkt dan maar weer dat een feestkapel door de muziekkorpsen niet als volwaardig word gezien, onze “drummajor” groeten Laurentius netjes zoals ook bij Jong DVS gedaan werd maar de tamboer-maitre liep gewoon stug door. Ook Jong DVS nam bij hun afscheidsrondje niet de moeite om te groeten. Na het bedankje van de organisatie marcheerde wij ook keurig af en had onze chauffeur Richard de bus een stukje dichterbij gebracht.

Wij bedanken de organisatie voor de uitnodiging en hebben het als een leuk en gezellig optreden ervaren. Wie weet tot een volgende keer. Komende dagen hebben we nog een paar optredens en dan gaan we ons voorbereiden op onze trip naar Marbella. U kunt ons dan uiteraard weer dagelijks volgen via facebook en de website.