Er is een tijd van komen en er is helaas ook een tijd van gaan.

Vanavond hebben we op de repetitieavond afscheid genomen van twee leden van het eerste uur. Zowel Kees als Harry hebben besloten om na vele jaren te stoppen met het musiceren bij De Blaasbalgen.
We zullen beiden heel erg gaan missen en dan niet alleen muzikaal. Harry is vele jaren verantwoordelijk geweest voor de promotie van de vereniging, heeft menig interview gegeven en heeft als bestuurslid ook zeker zijn sporen verdiend. Kees heeft naast het blazen van upper-upper-lead-partijen vele leden de fijne kneepjes van het trompet spelen bijgebracht. Ook bij de jaarlijkse schoonmaak van ons clubgebouw zocht hij het steenvast hoger op en had de jongere garde moeite om hem bij te houden.

Vanavond zijn de heren verrast met, naast de gebruikelijke doos merci, ook een cadeau uit respectievelijk de trombone en de trompet sectie. Harry had op zijn beurt nog een zeer passend aandenken. Van de grote stapel kleine partijtjes die hij al 18 jaar zorgvuldige verzamelde, heeft hij zijn persoonlijke favorieten ingelijst en gesigneerd aan de leden overhandigd. Deze krijgt een mooie plaats in het clubgebouw.

Met het nummer My Way hebben we afscheid genomen van deze bijzonder gewaardeerde leden. Gelukkig gaan ze zaterdag nog 1 keertje mee als zwarte piet!

Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag

Sinterklaasfeest bij Siemens Den Haag Vandaag was het alweer vroeg dag voor de pieten van De Blaasbalgen. Om 7.15 stond er een heel team gereed om iedereen er weer spik en span uit te laten zien. Ook voor de innerlijke mens was op dit tijdstip goed gezorgd.

We werden voorzien van een lekker bakje koffie en ook wat zoets was er volop terug te vinden. Om 9.00 was iedereen weer helemaal in de plooi en konden we op weg naar Hoofddorp. Hier aan gekomen stond er koffie en fris klaar, zo dat iedereen even kon opladen na de “lange reis”. Om te gaan spelen moesten we nog heel even wachten. Eindelijk was het sein daar en konden we de hal in om de kinderen te vermaken. Wat blijft dit toch leuk om te doen, kinderen die van onze muziek genieten, maar ook kinderen die het wel heel hard en spannend vinden. Met een dansje en een lach van onze pieten zie je de meeste toch wel ontspannen en mee doen.

Met de kinderen hebben we veel bekende sinterklaas liedjes gezongen en qua muziek werd er ook aan de vaders en moeders gedacht. Tijdens dit optreden gebeurde er weer een hoop rare dingen. Pieten die over elkaar heen vielen, pieten die niet meer op konden staan, pieten die heel erg bang waren om een solo te spelen, en zelfs een prachtige solo van de piet met de bekkens! Op een of andere manier is het iedere keer een raadsel wat er weer gaat gebeuren. Na een flinke tijd gespeeld te hebben waren alle kinderen aanwezig en ging het sinterklaastheater van start. Wij konden even onze kelen smeren zodat we daarna Sinterklaas met het al oude lied binnen konden halen.

Na dat Sint bij de kinderen was, was er voor ons een broodje en wat melk (of was het nu melluk??? ) neer gezet. Hier na konden de pieten weer snel naar huis toe om zich voor te bereiden op het volgende feestje. We bedanken Bosch/Siemens voor de uitnodiging en hopen volgend jaar weer van de partij te zijn.

Sinterklaasfeest Ministerie Binnenlandse Zaken

Sinterklaasfeest Ministerie Binnenlandse Zaken Den Haag De eerste Pietendag van 2017 staat op het programma!

Na de intocht van Sinterklaas in het hele hoge noorden (Dokkum) zijn de blaaspieten afgedaald naar Den Haag. Als vertrouwd staan bij binnenkomst in de Vrolijke Noot de tafels, krukken, kwastjes en sponzen en een bar vol heerlijkheden weer opgesteld.

Na dat iedereen in gereedheid is komt ook de bus nog voor rijden…. Die club in Leidschendam heeft het altijd goed geregeld voor de Pieten! De eerste stop van vandaag is het personeelsfeest bij Siemens Den Haag. Vertrouwd maar altijd gezellig blazen de Pieten de kinderen en ouders, die uit de parkeergarage komen wandelen, tegemoet. Een dansje, wat foto’s, high fives en natuurlijk zingen uit volle borst. Een koude opwarmer voor een gezellig Siemens sinterklaasfeest!

Als iedereen binnen is trekken wij weer verder. Bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer! Op naar het Binnenhof. Daar waar die ministers vaak door de deurtjes gaan en persPieten ze staan op te wachten. De muziekPieten gaan een poging doen om het eeuwenoude stucwerk van de muren van het ministerie van Algemene Zaken te spelen, juist… naast het torentje van onze minister-president! Net zoals 3 jaar geleden zien we ook nu weer dat men heel lang geleden (rond het jaar 1300) al een vooruitziende blik had.

De Blaasbalgenbus past precies door de poort en daardoor komen we tot precies voor de deur! Dat kunnen we aan WillemPie(t) wel over laten! En dan naar binnen: deurtje hier trapje daar, in het slot en weer verder, totdat…. we de allergrootste Piet tegenkomen die we ooit gezien hebben…..zelfs onze opperschuifPiet trekt er lichtbruin van weg. Maar: niets dan gezelligheid, deze reuzePiet heeft ons zelfs opgesnord en studiePietje Donna de opdracht gegeven om het lijntje te leggen met onze managerPiet. En dat is gelukt dus! Als we binnenkomen is Sinterklaas zijn konijn kwijt. Ja echt! Sinterklaas heeft een konijn, eentje met een rode mantel! Het licht gaat uit, vrolijke noten, zingen en tadaa…. het konijn komt gelukkig weer tevoorschijn. Sinterklaas is er vervolgens zo ondersteboven van dat hij bijna vergeet om de cadeau-tjes uit te delen. Gelukkig bijna, de grote zakken vol met pakjes komen tevoorschijn. Met een heleboel vrolijke noten vanaf de gallerij werden alle pakjes uitgepakt. De muziekPieten gingen er aansluitend weer vandoor. Op naar het dak om nog even te oefenen, dit is tenslotte één van de weinige daken waar een echt terras ligt om even lekker uit te rusten. Heerlijk! Daarna nog even op de foto en terug naar de bus. Eenmaal bij de bus was het een drukte van jewelste. Geen persPiesen deze keer maar flitsende Aziatische camera’s en hele grote hagelstenen! Snel in de bus, op naar de volgende klus! Af***** dus! Tot morgen… heul erg vroeg! SousPiet

 

Bekijk hier de foto’s >

Play-in Stompcity Music

Vandaag was de 2e Play inn van Stompcity Music. Om 9.00 waren de 1e leden aanwezig om alles klaar te zetten, we waren net als vorige keer weer te gast op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Vanaf 10.00 kwamen de eerste mensen binnen lopen, tientallen hadden zich ingeschreven voor deze leuke en vooral muzikale dag. Bij binnenkomst kreeg iedereen zijn muziek uitgereikt en een leuke goodiebag mede mogelijk gemaakt door sponsering van: Visual Print, Full-Score, MC Solutions en Scholtes fotografie Na een lekker bakkie koffie en een plak je cake was het tijd voor het eerste gedeelte van de dag. Onder leiding van Frank van der Poel gingen we werken aan de techniek, Frank vertelde ons over je ademsteun en hoe je het best je lucht kon gebruiken. Gebruik makend van de pyramidales spier kan je veel natuurlijker je adem/lucht gebruiken met spelen. Na wat oefeningen en tips zijn we dit gaan toepassen op het nummer “Dat ene moment” je merkt met spelen echt verschil maar dit constant toe blijven passen zodat het automatisme wordt blijft de uitdaging.

 

Inmiddels was het tijd voor de lunch, dit was super goed geregeld door middel van een Food Truck. Lekkere wraps en een lekker soepje verzorgd door Mobi Food. De wrap was voor de een wat pittig en de ander vond hem lekker maar vooral voeden het goed.

 

Na de pauze gingen we verder onder leiding van Michel Guldenmundt, Michel had 8 nummers uitgezocht om mensen met de verschillende stijlen van muziek kennis te laten maken. Van een ¾ maat tot een Samba, van een 6/8 maat tot een mars alles kwam voorbij. Met veel interesse werd er geluisterd naar de uitleg van Michel, met het gebruikelijke geintje tussen door. 1 van de nummers die we speelden “Wie kan mij vertellen” van Andre Hazes jr. is speciaal geschreven door John van Ree van Full-Score.nl voor deze Play Inn. Alle aanwezigen hebben dit arrangement ook mee naar huis gekregen, we zijn benieuwd hoe vaak we het terug gaan horen. Na een korte pauze werden de laatste nummers door genomen en was het al weer tijd om alles door te spelen. De 8 nummers hebben we daarmee niet gehaald want het was al ruim over 4 uur toen we stopte maar dat was geen probleem. Iedereen had genoten van de muziek en de uitleg. Na het opruimen van de instrumenten was er nog tijd voor een borreltje en een hapje en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.

 

Ik wil de organisatie van de Play Inn een dikke veer geven voor deze super play inn, alles was perfect geregeld. Ik hoop dat iedereen het net zo naar zijn zin gehad heeft als ik en wie weet tot een volgende keer.

 

Mark van Niel

  Klik hier voor de foto’s

Bierfeest Hilversum

Het is vrijdag 6 oktober en op de agenda staat “Bierfeest Hilversum”. Wat staat ons nu te wachten?

 

Om 17:30 uur vertrekken we, met Koos aan het stuur, richting Hilversum. Daar aangekomen blijkt dat we bij “Herensociëteit de Unie” ons kunstje mogen doen. Een monumentaal pand uit de vorige eeuw met grote zalen en “alleen” een groot herentoilet. Wij mogen onze instrumenten uitpakken in de biljartzaal en het duurt niet lang of de eerste klanken schallen in de aansluitende lege zaal met lange tafels en banken. De heren staan geanimeerd aan de bar en netjes in het pak met de clubdas om hun netwerk te vergroten. Sommigen hadden zich aangepast aan het thema van deze avond en zo komt het voor dat er ook enkele Lederhosen en Tiroler hoedjes voorbijkomen. Achteraf blijkt, dat dit wel dé feestgangers van de club zijn!
De eerste set is altijd wat wennen. Wat spelen wij en hoe reageren zij! Maar goed het komt langzaam los en het “hoedje” gaat voorop in een schoorvoetende polonaise. Los komt het echt na de eerste maal Rosamunde. Zeg maar, het lijflied van de club.

 

Hierna gaat iedereen aan de lange tafels met grote bierpullen en wachten op de Sauerkraut mit Bradwurst. De Beilagen zijn dan weer een vreemde combi, friet, sla en appelmoes. Ach ieder zijn meug, maar het gaat er allemaal goed in. In onze pauze kunnen wij ook aan de “drank” dat is prima geregeld en er ontbreekt ons aan niets.

 

Zo spelen we nog twee setjes met een steeds geanimeerder publiek, maar Rosamunde is toch wel de topper, zelfs met zang, wat je heel lang kunt volhouden! Goede greep Theo!! Wij krijgen ze op de tafels en banken en we houden ons hart vast. Maar gelukkig het gaat allemaal goed!

 

Het is tien uur en ons optreden zit erop. Nog nagenietend van alles wat we hebben meegemaakt rijdt Koos de bus achteruit van “onze” parkeerplek en gaan we, met een mooie ervaring rijker, richting Leidschendam. Morgen weer aan de bak. Play Inn met Frank van der Poel en Michel Guldenmundt. Ook dit zal weer een prima ervaring zijn.

Karel Boers

Koopcentrum Hillegom

Ook dit weekend stond er weer een optreden op de planning voor De Blaasbalgen. Dit keer in Hillegom. Toen onze buschauffeur Willem ons weer veilig had afgezet bij Hotel Flora, konden we, nadat alle instrumenten waren uitgepakt, beginnen aan onze eerste set.
Met telkens 1 nummer en dan weer een paar meter verder, kwamen we zo uiteindelijk aan bij Kadoshop Home & Joy. Hier hingen de ballonnen buiten en dat betekent feest, dus werd er direct een vrolijk “Lang zal ze leven” ingezet. Kadoshop Home & Joy bestond 12 ½ jaar en vonden het zo geweldig dat wij een aantal nummers voor de winkel wilden spelen, dat ze ons een heerlijk bakkie koffie aanboden.

 

Na een korte pauze waarin we een heerlijk gezonde lunch konden nuttigen bij de plaatselijke snackbar, konden we verder met onze andere setjes. Gelukkig nog steeds zonder regen en met al wat meer publiek. Theo, onze muzikale leider, vond het vandaag ook de perfecte dag om alle oude nummers weer eens te spelen. Nummers zoals “Vrouwkes” en “Stil in mij” kwamen weer eens voorbij en dat leverde bij sommige een hoop ‘O ja´ momenten op.

 

Na 4 setjes was het tijd om terug te keren naar de bus. Het moment waarop wij afscheid moesten gaan nemen van Patty was aangebroken. Patty heeft na al die jaren besloten dat het tijd was om te stoppen en vandaag was haar laatste optreden. Het nummer Adios Amore was speciaal voor Patty. Patty, bedankt voor al je muzikale jaren bij De Blaasbalgen, we gaan je zeker missen! 

Chantal Vermeer

 

 

 Klik hier voor de foto’s

 

Helmonds Blaasfestijn

Zondagochtend 9.15 uur… De Blaasbalgen verzamelen zich voor een dagje Helmond. Om precies te zijn het Helmonds Blaasfestijn met 32 collega feestkapellen. Toen het nog enigszins mistig was vertrokken we, het werd vervolgens een heerlijke nazomerdag. Zonder korte broeken helaas…. 

 

Aangekomen stonden we meteen middenin de bonte verzameling muzikanten uit het halve land. Lianne en Ronald werden ons als begeleiders toegewezen. Wat zijn we prima begeleidt en voorzien van diverse natjes op z’n tijd. Klasse!

 

Vier setjes op verschillende podia stonden er voor ons op het programma in het drukke en gezellige centrum. Wat wil een Brabander nog meer: Zon, terras, biertje en…. De Blaasbalgen!
En wij? Lijntjes aan de wandel, muzikale hoogtepunten op plantenbakhoogte, een super enthousiast promoteam, zeer complimenteus publiek en mooie punten van de jury (2e en 3e plaats), ouderwets De Blaasbalgen sound on tour. Ook De Blaasbalgen hebben niets meer te wensen! Wij feliciteren de Roepoepers met de publieks- en de leutprijs en de Goez Hool Band uit Aarle Rixtel met de juryprijs.

Justin van Genderen

 

 Klik hier voor de foto’s
 Klik hier voor het jury rapport

Club BBQ

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw…… dus wat doe je dan? Juist lekker barbecueën. Dit jaar stond de jaarlijkse barbecue van Stompcity Music gepland op 26 augustus. Dit bleek goed getimed te zijn want de weergoden hadden er ook zin in.

Diverse Blaasknarren met aanhang waren er al toen De Blaasbalgen terug kwamen van hun optreden. Ook hier sloot nog diverse aanhang bij aan en wat oud leden en invallers waren ook uitgenodigd. De barbecue was al aangestoken en Wilfred en Opa stonden al weer druk vlees te braden. Na een kort maar krachtig woordje van onze voorzitter was het tijd om aan te vallen. Heerlijke salades, lekker stukje stokbrood, patatjes, vlees en garnalen op een stok lagen op ons te wachten. Van een drankje werden we snel voorzien en iedereen stond of zat gezellig te praten en eten. Na dat al het vlees op was bleek er ook nog heerlijk ijs of koffie te zijn. Toen dit er ook in zat begonnen de eerst al weer huiswaarts te gaan om even uit te buiken.

Ik wil bij deze iedereen bedanken die deze barbecue mogelijk gemaakt heeft, ga geen namen noemen want anders vergeet ik misschien iemand en dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Dus bij deze nogmaals bedankt en complimenten voor de goede organisatie en uitvoering. Helaas konden niet alle leden er bij zijn en voor degenen die niet geweest zijn, je weet niet wat je gemist heb! Hopelijk volgend jaar weer zo’n gezellige barbecue en dan zeker met ook weer van dit mooie weer.

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s

Jaarmarkt Hazerswoude Dorp

Het beloofde een mooie dag te worden dus om 12.00 was het verzamelen bij “De Vrolijke Noot” in korte broek en Polo. Op naar Hazerswoude waar de Jaarmarkt was. De Blaasbalgen waren door Mac Entertainment ingehuurd om hier de boel wat op te vrolijke.

 

Na een wandeling door de dorpsstraat met allemaal kraampjes kwamen we op een klein pleintje aan waar een podium stond en een kermis was. Hier moesten we beginnen met ons eerste setje. Na wat nummers gespeeld te hebben verplaatste we weer door de dorpsstraat naar een volgend stekje om wat nummers te spelen. Zo dweilde we door de dorpsstraat heen tot dat ons eerste setje er alweer op zat. Tijd voor een drankje wat overigens goed geregeld was en een hapje. Een aantal Blaasbalgen vond ook dat de botsauto’s uitgeprobeerd moesten worden dus dit gaf een hoop hilariteit en gegil.

 

Na even rust was het tijd voor onze 2e set en ook hier kwamen we al dweilend door de dorpsstraat weer overal en nergens uit. Diverse nummers passeerde weer de revue waarbij bij sommige nog wel even diep gegraven moest worden zo na de vakantie. Maar onder leiding van onze muzikaalleider kwam dit weer helemaal op zijn pootjes terecht. Na een flinke tijd spelen zat ook onze 2e ronde er weer op en konden we onze lippen weer even rust geven. 


Het 3e setje wat we speelde eindigde we op een groot plein waar een grote feesttent met podium stond, hier stonden ook diverse banken en tafels waar veel mensen zaten dus ook hier hebben we ons even laten horen. Als laatste nummer speelde wel “lieveling” met als nieuwe solist Wim, dit ging erg leuk dus we hopen hem nog meer dit te horen spelen. Na nu een korte pauze begonnen we aan ons laatste setje van de dag. Weer heerlijk dweilend door de dorpsstraat kwamen we uit bij de stand van de plaatselijke drumband TTH Hazerswoude. Hier ook nog een paar nummers gespeeld en bij het laatste nummer kreeg ons slagwerk ondersteuning van een tamboer van TTH. Na dat Richard zelfs nog even een pet van TTH gepast had kwam er weer een eind aan deze gezellige en mooie dag. We gingen snel naar de bus en op naar Leidschendam waar de jaarlijkse Barbecue zal plaatsvinden.

Mark van Niel

 

 Klik hier voor de foto’s